Camouflage Profile Guide: 1945 German Colors

bilde

Forfatter: Mig Jimenez
Oversetter: Giles Murray
Forlag: AK Interactive
Utgitt: 2012
Pris: 18.50 Euro

71 sider hefte med limt rygg,  tekst og bilder i farger

Mig Jimenez er viden kjent som en innovatør innenfor modellbygging og en entrepenør innenfor å designe og produsere en hel serie av forskjellige oljebaserte blandinger for væring av modeller. Han har i løpet av kun en ti-års periode etablert to suksessfulle bedrifter som begge leverer produkter som er ofte brukt når man lager modeller rundt om i verden.

Hans siste publikasjon i sitt nye firma AK interactive er en bok om tyske kamo farger i 1945. Migs grunn for å lage boken er, som han selv skriver todelt. Først for å gi modellbyggere ny inspirasjon og for det andre gi de som spesielt liker tysk våpen historie og kamo som var bruk i de siste dagene i den andre verdenskrig.

Selve boken har to avsnitt. Den første og største er selvfølgelig over kamuflasje mønstre som faktisk ble benyttet. det andre avsnittet omhandler de såkalte «papir pansere». Dette var tanks som den tyske krigsmakten jobbet på, men som aldri kom videre fra designbordet eller som ble laget i en,eller kanskje to prototyper.

Heftet omhandler alt fra Panzer III til Tiger, Panthere og Stugs m.m. I tillegg kommer alle «half-tracks» og hjulbaserte kjøretøy.

Bildene er alle i farger og klare. Under hvert bilde er det en kort beskrivelse av hvilke RAL farger som er blitt benyttet. Dette med farger er for noen et ganske «touchy» emne, derfor holder jeg meg langt unna noen dypere studie rundt hvordan og hvorfor Mig & Co. akkurat har kommet frem til den fargen de har beskrevet i heftet.

For i underkant av 150 kroner er boken et hyggelig tilskudd til masser av inspirasjon.

Kan kjøpes hos www.smallzise.no

 

Anmeldt av: Edward H. Valholm

bilde-1