Lage navigasjonslys med superlim

Personlig har jeg har opp gjennom årene hatet vingetipp-lys dypt og inderlig. Derfor har jeg vært på utkikk etter alternativ til disse kjipe knøttsmå plastbitene som man så alt for lett mister, og som faktisk er veldig vanskelige å få til å se bra ut når de først er limt på plass.

Så, her er en gjennomgang gjort «quick and dirty» på min trofaste Tamiya-Meteor. Den har vært gjennom noen slag.
Først hakket jeg plass for lysene. Så borret jeg et hull, stakk en metalltråd inn, som ble malt rød. Her vil jeg selvsagt anbefale å bruke noe glass-aktig, malt i rett farge, slik at det ser ut som en lyspære.
Jeg malte omgivelsene i sølv, bare for å teste om det gjorde noe med maling i limflaten. (jada, det ser stygt ut)

På med superlim. Jeg tok på litt lim først, for å være sikker på at det kom inn i alle sprekker. I mitt tilfelle brukte jeg også akselerator, noe som er bra hvis man har dårlig tid, men man risikerer luftbobler på grunn av gassutvikling. Uansett tar jeg etterpå en stor dråpe superlim og får den til å sitte. Vingen henger opp ned for å få limet til å samle seg på rett sted og unngå at det krymper innover i åpningen

Så er det bare å begynne pussinga. Her har jeg brukt en grov neglefil fra Hennes og Mauritz.

Her har jeg gått over til en finere neglefil, også fra Hennes og Mauritz. Dette er en sånn som er delt inn i fire. Jeg går gjennom alle fire stadier og ender med en polert overflate. LIke blank som glass.

Det er vanskelig å fotografere det ferdige resultatet. Men som dere ser kanskje at det er klart og fint. Men jeg har fått noen luftbobler som muligens vil vises, og derfor må man kanskje hakke litt løs på disse, for så å begynne på nytt. Denne jobben tok vel 5 minutter. Med litt tålmodighet har du laget helt supre vingetuppglass på et kvarter.

 

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen
Kyrre  Ingebrethsen