Bruk av pigmenter

Her er en kort innføring om bruk av pigmenter.

I denne har jeg brukt pigmentfarger som jeg ønsket på min modell. Man står selvfølgelig helt fritt når det gjelder fargevalg, det er vel bare fantasien som begrenser bruken her.

Det som er viktig er å begynne med den lyseste fargen og jobbe seg mot den mørkeste. Tålmodighet er et stikkord her med tanke på tørketid på de forskjellige lagene, men en hårføner (ikke fruens kanskje! ) gjør at jobben går raskere.

Blandet først en lys miks med MIG P026 Concrete, P028 Europe Dust og P037 Gulf War Sand. La denne på med en gammel pensel og brukte Pigment Fixer til å «feste » det.

Første step…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deretter blandet jeg en ny miks, denne gangen noe mørkere. Jeg var ute etter en lagvis oppbygging av pigmentene for å forsøke og få litt dybde og ikke bare kline det på. Dere ser på bildet hvilke farger jeg benyttet til denne miksen. Det er også viktig her å gjøre hele området vått med Fixeren hvis ikke får man uønskede skiller i pigmentene.

Step to…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deretter brukte jeg MIG Dark Wash til å definere opp tidligere lagte oljeflekker, flekker ved navene, smørenipler etc. Det synes ikke så godt på bildet, men det er der.

Til slutt la jeg på et ennå mørkere lag med pigmenter mot bunnen av vogna og på hjulene. Bildet viser hvilke farger jeg brukte. Jeg la pigment fixer på hele området her også for å unngå tidligere nevnte skiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er det å forsøke med matching av væring på beltene mot væringen foretatt på nedre del av vogna.
Benytt samme fremgangsmåte her med «layering» av pigmenter, for å få det til å matche.
Benytt også samme fremgangsmåte med pigmenter i lag foran og bak på vogna , her kan man i tillegg også bruke f. eks. MIG dark wash for litt flekker og søl.

Da blir resultatet slik som dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bildet under har jeg blandet pigmenter og Fixer. Benyttet en stor pensel som jeg «ladet» med «guffa» og knipset på penselen mot modellen. På toppen av forskjermene drysset jeg på tørr pigmentblanding og brukte en pensel som var god å våt med Fixer og «dyttet» borti skjermen. Her er det viktig å ikke komme noe særlig borti pigmentene for å få litt struktur på møkka. Bruker man penselen for aktivt her blir pigmentene kun «flate», la kapilæreffekten gjøre jobben.

Tilsvarende knipsing/dryssing er også gjort bak på vogna.